Danske rejsebureauer bag løve-skydning

1

Cecil løveREJSEBRANCHEN: Flere danske rejsebureauer sælger rejser til Afrika for at kunder kan skyde en halvtam løve. De får nu stor kritik: ”Jagt på ”dåseløver” er sindssyg,” siger folketingsmedlem.

Dansk Folkeparti kalder det uetisk, at danske rejsearrangører formidler nedskydning af ”dåseløver” og vil arbejde for importforbud af løvetrofæer.

Flere danske rejsebureauer tilbyder ”jægere” at skyde halvtamme løver, som opdrættes i bure, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen nedlægger danske ”jægere” årligt 15-20 såkaldte dåseløver i Sydafrika. Prisen for at skyde en af disse løver er ca, 150.000 kr. Op mod 75 procent af løverne i Sydafrika er opdrættet i bur.

Australien har forbudt import af løvetrofæer, og Dansk Folkeparti ønsker et lignende forbud i Danmark.

”Det er en sag, som bør rejses på EU-plan, så vi med større vægt kan lægge pres på Sydafrika for at få det stoppet,” siger dyrevelfærdsordfører Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Danske rejsebureauer bag løve-skydning"

Notify of
avatar
Anders Nielsen
Anders Nielsen
Lad mig fra starten slå fast, at jeg på ingen måde er tilhænger af lyst-jagter (jagt som fritidsfornøjelse). Som safari-entusiast mener, jeg, at man skal nyde de levende og smukke dyr i deres omgivelser – allerhøjst skyde dem med telelinser. Det sagt, så har jeg i Afrika hørt dette argument, som sådan set godt kan holde vand: Ved at tillade jægere at skyde visse dyr (som der er mange af), skaffer man (helt vildt mange) penge til finansiering af flere rangers og soldater til de såkaldte poaching units – svært bevæbnede patruljer, der skal dæmme op for det brutale krybskytteri… Read more »
wpDiscuz