Danske Tempo 100 campingvogne

Tempo100_smallDanske campister kan nu se frem til at komme hurtigere frem i ferietrafikken, for regeringen vurderer, at det er forsvarligt at indføre den såkaldte Tempo 100-ordning for campingvogne.

Det betyder, at biler med godkendte campingvogne må køre op til 100 km/t på danske motorveje – mod 80 km/t i dag. Desuden sættes fartgrænsen op til 80 km/t på landeveje – mod 70 km/t i dag.

For at en campingvogn kan være med i Tempo 100, skal den opfylde en række tekniske krav.

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn, foreslog ændringen i juni sidste år, hvor et bredt flertal i Folketinget bakkede op: ”Det giver god mening og er faktisk også bedre for trafiksikkerheden. Det er samme vilkår som i Tyskland, så det er også godt for dansk turisme”.

Justitsministeriet har undersøgt de sikkerhedsmæssige aspekter, og hos Rådet for Sikker Trafik hilser man forslaget velkommen: ”Det lyder fornuftigt, og vi kender det fra Tyskland, hvor der ikke har været problemer med ulykker. Tværtimod kan det give bedre trafikafvikling”, siger chefkonsulent Søren Troels Berg ifølge dr.dk.

”Det vil forbedre fremkommeligheden og give et jævnt flow, fordi biler med campingvogne må køre lige så hurtigt som den øvrige trafik”, tilføjer han.

Tempo 100-ordningen vedrører i første omgang kun campingvogne. Justitsministeriet oplyser, at man vil afvente erfaringerne, før man eventuelt udvider ordningen til andre påhængskøretøjer. Forslaget ventes først vedtaget efter sommerferien.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.