Danske vikingeborge på kulturarvsliste

Trelleborg ved Slagelse.

Trelleborg ved Slagelse.

Ringborgen Trelleborg ved Slagelse og de øvrige tilsvarende borge rundt om i landet, håber i juni 2015 at blive optaget på Unescos liste over verdenskulturarv.

Kulturstyrelsen søgte tidligere på året formelt om at få de danske vikingeborge på listen, og en repræsentant fra Unesco har netop besøgt Trelleborg, der allerede i 2009 kom på den danske liste over mulige enheder til optagelse på Unescos liste. Med i ansøgningen er også flere vikingelokaliteter i Norge, Island, Letland og Tyskland, skriver jyllandsposten.dk.

Unesco-repræsentant, der er arkæolog, fik en meget grundig indføring i Trelleborg, dens indretning, opbygning og historie.

Slagelses borgmester Stén Knuth:”Trelleborg er et af de få steder i verden, hvor man kan se resterne fra vikingetiden. Det vil være en stor anerkendelse af Trelleborgs plads i verdenshistorien, hvis borgen bliver optaget på Verdensarvslisten, og det vil have enorm betydning for Danmarks selvforståelse som vikingenation.”

Om Trelleborg ender på Verdensarvslisten, besluttes i juni 2015.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.