Danske visumregler skræmmer turister væk

Restriktive danske visumregler hindrer købestærke turister fra Rusland, Ukraine, Kina og Indien i at lægge deres penge her i landet. Det viser en opgørelse, som analysebureauet Copenhagen Economics har foretaget for Turisterhvervets Samarbejdsforum.

Visumreglerne betyder, at turister fra en særlig grupper lande som Rusland, Ukraine, Kina og Indien har skullet vente i op til tre måneder for at få et turistvisum til Danmark. Derfor vælger turisterne herfra at tage andre steder hen.

Danmark  har derfor fået en dårlig start på de nye markeder sammenlignet med de nordiske nabolande. Opgørelsen fra Turisterhvervets Samarbejdsforum viser, at Danmark enten har stået i stampe eller har haft decideret tilbagegang, mens de andre nordiske lande er gået frem.

Tallene er tydelige, både Sverige, Finland og Norge har haft fremgang i overnattende gæster fra Kina fra 2005 til 2007, mens Danmark har oplevet et fald fra lidt over 60.000 gæster til cirka 50.000.

Standby skrev i går, at antallet af udenlandske turistankomster på globalt plan er vokset med 32 pct. fra 2000 til 2007.  Alene i EU er tallene vokset med 23 pct., mens antallet af turistankomster i samme periode er faldet 2 pct. i Danmark.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.