Dansker-boom i Sverige

Ifølge VisitSwedens statistikker er det danske besøgstal i Sverige gennem de seneste fem år vokset med 34%, og der er ingen udsigt til, at den positive udvikling stopper her, skriver epn.dk.

 

Det er især Sydsverige, der nyder godt af danskernes besøg. Kigger man på de specifikke tal for denne del af broderlandet, har man gennem fem år haft en vækst på 67% danake feriegæster.

 

Rent økonomisk er danskerne en guldgrube for den svenske turismeindustri, fordi danskerne på grund af den stærke valuta vælger mere luksuriøse produkter og overnatninger. Det har resulteret i, at danskerne i gennemsnit brugte 24% mere i 2009 end de gjorde i 2008.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.