Danskere besøger Tutankhamon i Malmö

”Den store udstilling ’Tutankhamon – Graven og skattene’ i Malmö har stor succes – ikke mindst i Danmark”.

Det konstaterer arrangøren Julius Malmström, når godt halvdelen af udstillingstiden er gået.  Og i juledagene ventes yderligere store besøg. ”Der vil ligge Tuthankhamon-billetter under adskillige både danske og svenske juletræer i år”, siger han.

”Tusindvis af danskere rejser over Øresund for at se udstillingen og mange kommer i grupper”, siger Julius Malmström. ”Vi har haft besøg af danske skoleklasser og af Dansk Ægyptologisk Selskab, som er meget aktiv i Danmark”.
”Interessen for egyptologi er stor i Danmark, og en del af forklaringen er, at mange danskere kender den Egyptiske samling på Glyptoteket i København. Danske medier har også vist betydelig interesse for udstillingen. Både Politiken og Berlingske har haft store opslag om udstillingen og vi har haft besøg af prins Henrik, som var både velinformeret og stillede mange spørgsmål mens han blev betydeligt længere på udstillingen end planlagt”.

Tisdag den 15. januar er der en dobbeltforelæsning om Tutankhamons grav på udstillingen. Det er to fremstående britiske egyptologer, Joyce Tyldesley og Steven Snape som forelæser om nyt omkring den berømte grav.