Danskere er verdensmestre i ferie

Det er vikar- og rekrutteringsvirksomheden Randstad, der står bag undersøgelsen, som er foregået i 25 lande verden over, og den viser, at danskerne sammen med hollænderne ligger i toppen, når der skal kobles af fra hverdagen og holdes bekymringsfri ferie, skriver avisen.dk.

 

Det viser sig, at også franskmænd og canadiere klarer sig godt i testen, mens både argentinere og mexicanere bringer bekymringerne med sig, når de holder ferie,

 

Helle Rosdahl Lund, der er direktør i Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv, forklarer den danske placering med, at vi er mere ubekymrede end andre folk, at vi hører til blandt verdens lykkeligste og at vores mentalitet gør det muligt at tage let på tingene og være både effektive og kreative, når det gælder.

 

Jeroen Tiel, adm. direktør i Randstad, roser cheferne for ikke at ringe medarbejderne op, når de er på ferie og blandt andet på den måde at vise respekt for ferien, når der skal lades op. Medarbejderne får samtidig ros for at planlægge deres feriefravær med arbejdspladsen

 

Helle Rosdahl Lund nævner, at mange – især højtuddannede – taget jobbet med på ferie. Det gælder ikke mindst revisorer, konsulenter, advokater og folk fra den finansielle sektor.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.