Danskere gambler med sygeforsikring

Nogle ved endnu ikke, at reglerne blev ændret i 2008, så de rejser af sted uden privat rejseforsikring, hvilket er særdeles risikabelt.

 

Mange tror, at man med sundhedskortet, også kaldet ’det gule sygesikringsbevis’, er dækket i lande som Kroatien, Tyrkiet og Egypten via den offentlige rejsesygesikring. En anden typisk misforståelse er, at sundhedskortet dækker hjemtransport fra EU-lande i tilfælde af sygdom. Ingen af delene er tilfældet, og denne uvidenhed kan ende med at blive særdeles dyr.

”I værste fald risikerer man at måtte gå fra hus og hjem, måske oven i købet i forbindelse med en tragisk sygdom”, advarer Jan Sander, direktør for SOS International Travel, der administrerer rejsesygesikringen for Danske Regioner.

 

”Jeg kan ikke understrege stærkt nok, hvor vigtigt det er at sikre sig, at man er dækket af en privat rejseforsikring, når turen går ud i Europa eller til resten af verden. Assistance med ambulancefly koster raskvæk op mod en million kroner, og det vil få næsten enhver familieøkonomi til at kollapse”, pointerer han.

Også hospitalsophold i eksempelvis USA eller Thailand kan være ekstremt bekostelige, og i langt de fleste tilfælde vil man blive afvist uden en gyldig rejseforsikring eller en bankgaranti. I 2009 henvendte over 1.500 danskere sig til SOS for at få hjælp til at betale regninger via sundhedskortet – men hvor ferien blev afholdt i et land, der ligger uden for den offentlige rejsesygesikrings dækningsområde.

I 2009 håndterede SOS ca. 50.000 sager for den offentlige rejsesygesikring. Skadeudgifterne til eksempelvis behandling og refundering af købt medicin beløber sig til over 150 millioner kroner. De gældende regler for sundhedskortets dækning i udlandet kan ses på www.nyerejseregler.dk

 

Top ti over lande, hvor danskerne fejlagtigt tror, at den offentlige rejsesygesikring dækker: Tyrkiet, Kroatien,

Egypten, Thailand, Bosnien-Herzegovina, Tunesien, USA, Israel, Libanon og Serbien.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.