Danskere henter rabies i udlandet

Den tendens har været stigende de seneste 10 år og lige nu er faren for smitte størst for dem, der besøger Bali, hvor mere end hundrede er død af rabies de seneste måneder. I det hele taget skal man være på vagt, når man rejser udenfor EU og Nordamerika, siger Susan Cowan, der er overlæge på  Seruminstituttets epidemiologiske afdeling, skriver jp.dk.

 

Rabies er dødelig, hvis man ikke kommer under den rette lægebehandling straks, men til gengæld er den rette behandling 100% effektiv. Hvis man udvikler symptomer på rabies, er det for sent at blive behandlet

 

Der findes vaccine mod rabies, men den er dyr og man skal alligevel under behandling, hvis man bliver smittet.

 

Susan Cowan opfordrer til, at man holder sig fra dyr under sin udlandsrejse. Herhjemme kan man af og til finde rabies hos flagermus. Det betyder rabiesbehandling, hvis man bliver bidt af en flagermus.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.