Danskere ønsker svenske personnumre

Nu har deres forening opfordret den svenske samordningsminister Ewa Björling og hendes danske kollega Manu Sareen til på et ministermøde i november at finde frem til en løsning.

 

”Vi har skrevet om vores behov for personnum­mer til Ewa Björling, som er nordisk samordningsminister i Sverige”, siger Lars Arent, sekretær i foreningen ’Danske Torpa­re’ som har 10.500 torp-ejere som medlemmer.

 

Lars Arent beretter, at man også har en god dialog med den dans­ke minister Manu Sareen og med Det Nordiske Ministerråd. Problemet med at danske torp-ejere i Sverige ikke kan få et svensk personnu­mmer betegnes som en grænseforhindring.

 

Helst vil Lars Arent have, at der skabes en nordisk løsning med personlige id-numre, som anerkendes og ligestilles med et ordi­nært svensk personnummer.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.