Danskerne bruger mindre på ferien

bravo ferieMere end hver fjerde vurderer, at de vil bruge mindre på at rejse. Kun 15% har flere penge at tage på ferie for, viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for konsulentvirksomheden Deloitte.

”Sommerferiebudgettet er en god indikation af den generelle økonomiske tilstand. Mens det kan være svært at justere faste udgifter, er det let at tilpasse udgifterne til ferien”, siger Peter Mølkjær, partner og forbrugerekspert hos Deloitte.

Men ferien er en vigtig del af livskvaliteten for danskerne, og de bruger mange penge, når de rejser ud. I år koster sommerferien i gennemsnit 17.000 kroner for de danskere, som rejser udenlands. Ferien i Danmark er billigere.

58% vælger i år at rejse udenlands, mens 42% bliver hjemme, skriver finans.dk. Den gennemsnitlige udlandsrejse varer 11,6 dage.

Ved siden af udlandsrejserne forventer den gennemsnitlige husholdning at bruge 5.318 kroner på overnatning, forplejning og ferieaktiviteter i Danmark. Her er det især sommerhusferie og overnatning hos familie og venner, der hitter.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.