Danskerne bruger mindre på ferien

bravo ferieMere end hver fjerde vurderer, at de vil bruge mindre på at rejse. Kun 15% har flere penge at tage på ferie for, viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for konsulentvirksomheden Deloitte.

”Sommerferiebudgettet er en god indikation af den generelle økonomiske tilstand. Mens det kan være svært at justere faste udgifter, er det let at tilpasse udgifterne til ferien”, siger Peter Mølkjær, partner og forbrugerekspert hos Deloitte.

Men ferien er en vigtig del af livskvaliteten for danskerne, og de bruger mange penge, når de rejser ud. I år koster sommerferien i gennemsnit 17.000 kroner for de danskere, som rejser udenlands. Ferien i Danmark er billigere.

58% vælger i år at rejse udenlands, mens 42% bliver hjemme, skriver finans.dk. Den gennemsnitlige udlandsrejse varer 11,6 dage.

Ved siden af udlandsrejserne forventer den gennemsnitlige husholdning at bruge 5.318 kroner på overnatning, forplejning og ferieaktiviteter i Danmark. Her er det især sommerhusferie og overnatning hos familie og venner, der hitter.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.