Danskerne elsker Spanien

Selv om det aldrig har været billigere at flyve langt er danskerne stadig mere end trofaste overfor de nære, europæiske rejsemål. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Således dokumeteres det i en ny undersøgelse, at 13 % af elle ferierejser til udlandet sidste år gik til Spanien, mens Frankrig modtog 9 % af de danske turister og Italien 8 %.

 

Ifølge DS blev der sidste år foretaget ikke mindre end 6,1 mio. ferierejser af mindst tre nætters varighed. Til sammenligning var antallet af tilsvarende forretningsrejser ”kun” 1,8 mio.

 

Gennemsnitligt kostede en ferierejse sidste år 8.700 kr. pr. person, og mens over 30 % af ferierejserne må betegnes som badeferier, var 18 % storbyferier og stort set samme antal ferierejser var besøg hos familie eller venner.

Skrevet af Webredaktionen

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.