Danskerne går glip af lave flypriser

rejse-lufthavn-fly-passagerer-e1396932106522De fleste danskere regner først med at booke oversøisk sommerferie kort før afgang. Det betyder, at de risikerer at skulle betale den tredobbelte pris, viser en undersøgelse fra onlinerejsebureauet Yaneeda.com

”Man skal som hovedregel booke flyrejsen ca. seks måneder inden afgang, hvis man vil have den laveste pris. Venter man til omkring marts med at booke oversøisk sommerferie, kan man ende med at give op mod det dobbelte for den samme rejse,” lyder det fra Hasse Hunskjær fra Yaneeda.com.

Prisopgørelse viser desuden, at hvis man venter med at købe til maj eller juni, kan prisen være steget med over 200%. Venter man til sidste øjeblik, risikerer man at skulle betale 337% mere end startprisen.

Af de danskere, der planlægger oversøisk sommerferie i 2016, viser undersøgelsen, at det kun er 14%, der allerede har booket billetten. 29% henholdsvis 24% angiver, at de først regner med at booke mellem januar og april.

”Det betyder, at risikerer at betale samme pris for én flybillet, som de kunne have fået to for, hvis de havde booket inden jul”, konkluderer Hasse Hunskjær.

Især de 15%, der først regner med at booke mellem maj og august, kan det blive dyrt, da de kan ende med at give omkring den firdobbelte pris for samme flybillet.