Danskerne glemmer passet

Vagtleder ved lufthavnspolitiet i Kastrup, Jan Heine, siger til ekstrabladet.dk, at der er rigtig mange, der glemmer passet eller kommer med et, der er udløbet. Fra 2007 til 2009 udskrev lufthavnspolitiet 4.700 midlertidige pas og i år er man allerede oppe på 721.

 

Et stort problem er pas til børn, der rejser med kun den ene forælder – typisk efter en skilsmisse. Loven kræver, at begge forældre skal skrive under, for at der kan udstedes et midlertidigt pas – og det kan i sagens natur blive vanskeligt at nå.

 

I Billund Lufthavn har politiet alene i den forløbne weekend måttet udstede 44 midlertidige pas. Her havde flertallet slet og ret glemt passet, mens et mindretal havde pas, der var udløbet.

 

Ifølge jv.dk siger leder af lufthavnspolitiet i Billund, vicepolitikommisær  Annette Christensen, at hun ikke har oplevet noget lignende i hendes tid som leder af lufthavnspolitiet.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.