Danskerne har lært at prutte

77% af danskerne benytter prutte-teknikken, når der skal købes  souvenirs med hjem fra ferien. Succes-raten er en tredjedel af prisen, fremgår det af en undersøgelse, der er lavet af Forex Bank på basis af svar fra 1.354 kunder, skriver jp.dk.

 

Næsten alle – 98% – benytter handelsteknikken når de handler på markeder i udlandet, mens omkring 40% også prutter i butikkerne. Endogså når det gælder taxa-turen har 27% af kunderne vænnet sig til at prutte om prisen.

 

Danskernes prutteri finder for 61% vedkommende sted i Sydeuropa, 26% i Asien og 23% i Østeuropa. Årsagen til, at danskerne er med på at tinge om prisen er især, at vi fornemmer, at sælgeren forventer det og mange føler, det er en god måde at komme i kontakt med de lokale på. Godt en tredjedel af de adspurgte føler sig direkte snydt, hvis de ikke får succes med at handle om priserne.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.