Danskerne køber det sikre ferievalg

Traditionen tro starter sommerferiesalget for alvor i januar. De første 14 dage tegner et klart billede af, hvor danskerne vil hen: de vælger de klassiske charterdestinationer til sommerferien.

”Det er Spanien, der står højest på ønskesedlen, når danskerne vælger rejsemål til sommer”, siger Peder Hornshøj, adm. direktør i Bravo Tours. Lige efter følger Grækenland, og der er fremgang for Portugal og Bulgarien.

”Forklaringen skal findes flere steder. Der er selvfølgelig noget tryghed. Der er sket meget i verden de seneste år, og det har fået danskerne til at vende øjnene mod Spanien og Grækenland. Men så er det også bare nogle dejlige steder at holde ferie”, siger han.

Han spår, at Mallorca igen i år bliver bestselleren efterfulgt af andre spanske klassikere Costa del Sol, Costa de Almeria, Costa Dorada ved Barcelona og Costa Blanca ved Alicante.

I Grækenland er det i særdeleshed Kreta, fulgt af Rhodos og de meget autentiske rejsemål Zakynthos, Kalamata og Tolo.

Lige nu har Danmarks tredjestørste rejsebureau solgt 15% mere end på samme tid sidste år.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.