Danskerne overnatter mere i Sverige

I årets første halvår var der mere end 20% flere danske overnatninger i Skåne end i samme periode sidste år, samtidig med at svenskernes overnatninger i Danmark steg med 2%, oplyser Danmarks Statistik og Statistiska Centralbyrån.

Årets første seks måneder bød på 600.000 danske overnatninger i Sverige, hvoraf de 100.000 var i Skåne. De skånske overnatninger er en vækst på 23% sammenlignet med samme periode sidste år.

Men ifølge Danmarks Statistik følger svenskernes Danmarks-besøg ikke samme trend, da de svenske overnatninger i hele Danmark steg med 2% i første halvår. Det totale antal svenske overnatninger i hele Danmark var det første halvår knap 700.000 hvoraf halvdelen var på hotel.

Heller ikke i København har svenskerne forøget sine gæstenætter lige så meget som danskerne i Skåne, da væksten i Hovedstaden er den samme, som for resten af landet, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.