Danskerne pendler gerne

Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev, Momentum, har analyseret de seneste pendlertal fra Danmarks Statistik og konstaterer, at fire ud af 10 danskere pendler til/fra arbejde i en anden kommune, skriver business.dk.

 

Arbejdsmarkedsforsker Steen Scheuer, der er professor ved Syddansk Universitet, finder det afgørende vigtigt for arbejdsmarkedet, at vi er så mobile, selv om det kræver transport. Danskerne er heller ikke blege for længere rejser til jobbet. Den gennemsnitlige afstand er steget med 12% fra 2006 til 2010.

 

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser oven i købet, at ledige krydser kommunegrænserne når de søger job. Blandt nyledige i 2. kvartal 2010 fandt 54% deres næste job uden for bopælskommunen.

 

De kommuner, der modtager mange pendlere, er især på den københavnske vestegn som Glostrup, Ballerup og Albertslund, såvel som København, Aarhus og Odense. I det sydjyske er det især Kolding og Fredericia, men også Billund, der har et stort pendlingsoverskud.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.