Danskerne svigter ikke Grækenland

Spies melder om et par procent fald i salget af rejser til Kreta, men tilsvarende fremgang til f.eks. Rhodos og Kos.Salget er i de seneste dage steget i takt med, at juni-temperaturen er faldet herhjemme.

 

”I uge 10 lå det samlede Grækenlands-salg ca. 10% under salget på samme tid i fjor, men så fik danskerne overskydende skatte- og efterlønspenge, og så skete der noget. Tyskerne derimod holder sig fortsat tilbage.

Med Angela Merkel i spidsen har Tyskland indtaget en central rolle i Grækenlands økonomiske krise og det har fået vrede grækere til at lade deres EU-frustration gå ud over tyskerne med verbale udfald, som mange tyskere nu straffer ved at blive væk”, siger kommunikationschef Torben Andersen.

 

Morten Stausholm, chef for rejsearrangørens aktiviteter på Kreta:

”Vi har allerede haft besøg af flere tusinde gæster.  De har intet mærket til krisen – bortset fra de få, der kan græsk og har måttet lægge ører til grækernes småklager over deres politikere. Dagliglivet går sin vante gang, og her er hverken mangel på f.eks. mad eller benzin. Grækere, som ikke arbejder i turistindustrien, mangler penge. Til forskel fra sidste år, er vi sluppet for arbejdsaktioner, som var med til at forsinke mange

fly”.

 

17. juni er der valg Grækenland. Hvis det følges af strejker, er det klogt at tage ekstra kontanter med og ikke stole på, at man hele tiden kan hæve penge i bankomater.

Skrevet af Flemming Juul