Danskerne tager ikke erstatningsferie

solferie apolloBliver man syg under sommerferien, har man ret til erstatningsferie, men to ud af tre danskere, der har været syge i ferien, ved ikke, at reglerne findes eller undgår at bruge dem, viser en undersøgelse fra Epinion for Deloitte.

“Reglerne er soleklare og har eksisteret i mange år, så det er overraskende, at kun en tredjedel gør brug af dem. En del af forklaringen er uden tvivl, at mange ikke kender reglerne eller er usikre på, hvordan de skal fortolkes. En anden forklaring er, at arbejdsgiverne sjældent fremhæver, at medarbejderne har ret til nogle ekstra dage i solen,” siger leder af Deloittes Løn Service Maria Bjerg Pedersen.

”Mange medarbejdere betragter det som dårlig stil at bede om ekstra ferie”.

Reglerne siger, at man kan få erstatningsferie fra sjette sygedag i ferieåret. Det gælder ikke kun for sommerferien, men for alle fem ferieuger. Derfor skal man huske at anmelde kortere sygdomsperioder i for eksempel efterårs-, jule- og vinterferien, skriver Ritzau.

Tallene er baseret på 1007 interviews og er gennemført af Epinion for Deloitte.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.