Danskerne vælger Finnair til Asien
Danskerne er glade for Finnairs ruter til Asien via Helsingfors. Passagervæksten i november nåede op på 40% på Finnairs rejser mellem København og Asien i forhold til samme måned sidste år. 


Der er mange positive tal på listen, men de mest bemærkelsesværdige på Finnairs 11 ruter til Asien er ruten til Bangkok. Turene mellem Danmark og Bangkok via Helsingfors er vokset med 157% i forhold til november 2011.
”Vi havde forventet vækst på Bangkok-ruten, fordi det er en populær destination for danskerne. Men det overrasker, at væksten er så høj,” siger Finnairs chef for Skandinavien, Kenneth Gillberg, der ser god timing på kampagnerne som hovedårsagen til væksten.

I Kina er konkurrencen hård, men Finnair har alligevel nået en samlet vækst på 16% for november 2012. Hong Kong-ruten har en dansk vækst på 52%, og turen til Beijing via Helsingfors er vokset med 43%.
”Det er især ferierejsende, som har drevet væksten i november. Men der er stadig store udfordringer med en yield, som er lavere end sidste år,” siger Kenneth Gillberg.

I 2011 åbnede Finnair en rute til Singapore, og den er vokset 149% i november. Ruten til Seoul er vokset med 69%.

Samlet for årets første 11 måneder er Finnairs trafik mellem Danmark og Asien vokset med 18% i forhold til samme periode i 2011.
Tendensen er den samme i resten af Norden med lignende stigninger i Norge og Sverige.