Danskerne vil have flere stjerner

Hoteller med fire, fem og seks stjerner er steget i forhold til sommeren 2010, og 6% flere har booket et sådan hotel. Det er både familier og par uden børn, der foretrækker en dyrere hotelkategori i år. Tilsvarende ses et fald i bookinger af hoteller med to og tre stjerner.

”Noget tyder på, at danskerne har flere penge mellem hænderne end sidste år, eller i hvert fald har taget spendérbukserne på. Er Danmark stadigvæk i recession, som nogle økonomer mener, er det ikke afspejlet i danskernes ferieønsker. Til gengæld er danskerne meget tro mod de favoritlande, de normalt har. Hovedparten vil til det græske øhav, en spansk ø, Tyrkiet eller Bulgarien”, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Nordea har foretaget en undersøgelse, som bekræfter tendensen. Forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen, konstaterer, at danskerne i gennemsnit afsætter næsten 20% flere penge til årets sommerferie, og at hver husstand i år vil bruge 14.000 kr. på rejsedrømmene. Det er især er børnefamilierne, der trækker op med en stigning på knap 30%. 

Det konstateres, at danskerne booker mindre All Inclusive end i 2010. Her er en nedgang fra 35% af Apollos sommerrejser sidste år til 30% i år.

Skrevet af Flemming Juul