DB Autozug fylder 80 år

I 1930 udgjorde en togrejse stadig en luksus som kun et fåtal kunne tillade sig. Mens de rejsende kørte med nattog transporteredes bilerne i separate hurtiggodstog. Daværende ’Reichsbahn’ brugte åbne, flade godsvogne og på mere end 50 stationer mellem Stettin og Stuttgart kunne bilerne blive læsset på.

Efter 2. verdenskrig varede det indtil 1956 før Bundesbahn igen sendte biltog med de nye dobbeltdækkervogne til udlandet. I takt med den økonomiske udvikling efter krigen fik mange tyskere råd til både bil og ferie og i 1973 nåede man op på at transportere 185.000 biler med biltogene.

I dag rejser årligt mere end 450.000 med ca. 250.000 biler med DB Autozug til ferieregionerne i Europa. Omkring 100 forbindelser i Tyskland og udlandsruter til Frankrig, Italien og Østrig. Den længste strækning er ca. 1.570 km. fra Hamburg til Narbonne i Sydfrankrig.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.