Rejsebureauer tier om rejseforsikring

Den sløje danske sommer har fået mange til at sikre sig en smule sol og varme, når det bliver vinter. Men pas på! De fleste rejsebureauer glemmer at oplyse om, at man fra nytår slet ikke er dækket af den offentlige sygesikring i samme omfang som nu, skriver ekstrabladet.dk.

Et af de lande der rammes er Egypten, et populært vinter-rejsemål. Her dækker det gule sygesikringskort frem til 1. januar udgifterne, hvis man bliver syg på ferien – men det er slut fra nytår. Derefter er det op til en selv at forsikre sig.

ekstrabladet.dk har tjekket syv af Danmarks største rejsebureauer – og kun ét af dem oplyste ved bestilling af en rejse til Egypten i februar om, at man skal huske at forsikre sig selv.

Både Spies, Apollo og Star Tour er blandt synderne, der ikke gav den vigtige information. Kun Tjæreborgs sælger huskede at minde om, at man selv skal tegne forsikring til Egypten.

Hos Apollo var sælgeren meget undrende, da han to gang blev spurgt om, hvorvidt der var nogle særlige ting man rent sikkerhedsmæssigt bør tage højde for ved en rejse til Egypten.

Hos Star Tour er det lige efter bogen, at sælgerne ikke oplyser om de nye regler. Her venter man på, at udbyderne bliver klar med produkter, der kan overtage dækningen fra den offentlige sygesikring. Både Europæiske Rejseforsikring og Tryg er kommet med deres bud, mens eksempelvis Gouda stadig har deres nye rejseforsikring på tegnebrættet, skriver ekstrabladet.dk.

Skrevet af