96 000 pr måned fra Helsingfors til Asien

Siden introduktionen 30 oktober lå antallet af passagerer på 5.500 pr måned frem til årsskiftet. Efter første kvartal i år ligger det tilsvarende antal på over 8.000 pr måned. Det viser den seneste officielle statistik fra Finavia, det finske luftfartsverket, med hensyn til trafikken til og fra Helsingfors–Vanda lufthavn i marts.

Finnairs Sverigechef Riku Helminen:
”Efterspørgslen til Indien er meget stor og fra 18. maj øger vi til daglige nonstop flyvninger til Delhi. Forsalget af billetter på det svenske marked er rekordhøjt lige nu. Den 28 juni åbner Finnair Mumbai fra Helsingfors med fem nonstopfly om ugen.

Finavias tal for første kvartal viser at trafikken til Japan er gået bedre end ventet for Finnair. Sidste år fløj 16.000 passagerer hver måned til Osaka, Nagoya og Tokyo. Efter årets første kvartal ligger det tal over 20.000 pr måned. 

Den positive udvikling beror på at Finnair nu tilbyder 47 nonstopfly fra Helsingfors pr måned til Japan, hvoraf fire hver uge går til Tokyo.

I følge Finavias statistik har der været følgende øgninger i marts i forhold til samme måned sidste år: Japan +103%, Kina +15.6%, Singapore +17% og Thailand +53%.

Totalt fløj 290.000 passagerer til Finnairs destinationer i Asien i første kvartal i år. Det tilsvarende tal for 2006 var 225.000.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.