De gratis glæder

I Madsby Legepark ved Fredericia bydes der på skattejagter og pandekagebagning over bål. Madsby Legepark er en stor sandlegeplads, hvor der blandt andet er mooncars, en tarzanbane, hvor børnene kan svinge sig og en afdeling med hyggelige dyr.

 

Økolariet ved Vejle kan fremvise kryb og kravl fra skovbunden under kyndig vejledning. Her får børnene lejlighed til at studere smådyrene under lup og forstørret op på et lærred.

 

Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm har masser af udfordringer for børn, der kommer i lære som Robin Hood. Her er stokkekampe med velpolstrede stokke og gemmelege i træerne.

 

Vesterlyng Camping ved Havnsø inviterer for tredje gang på dragefestival. Her kan man bygge sin egen drage og lære at flyve med den, eller have sin drage med hjemmefra. Der er præmier for de flotteste drager.

 

Flynderupgårds historiske landbrug i Espergærde holder kartoffelferie som i gamle dage, hvor børnene lærer at tage kartofler op og i øvrigt besøge husdyrene i stalden.

 

Amagermuseet viser vejen fra jord til bord. Her slagtes og udskæres gårdens dyr og der laves medisterpølse som i gamle dage og koges suppe på friskslagtede høns.

 

På Teknisk Museum i Helsingør kan man prøve at køre motorcykel og lande fly i simulatorer eller teste sine evner som modelrecerkører på museets racerbane.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.