De skandinaviske flyrejsende

Svenskerne lider mest af flystræk, nordmænd tager gerne egen mad med ombord, mens danskerne drikker mindst alkohol, viser en rapport fra Expedia, baseret på 4.000 interviews.

For skandinaver er for ringe benplads det største irritationsmoment. Støjende børn følger lige efter på andenpladsen blandt danskere og nordmænd, mens svenskerne er mere overbærende med børnene, men lader sig genere mest af forsinkelser, dårlig service og forsinket bagage, skriver travelreport.se.

Nordmændene er bedst til at tage madpakker med, hvilket gælder for 30% af dem, der har svaret i undersøgelsen. Blandt svenskerne er det 17% og blandt danskerne 16%. Det hænger for en del sammen med, om flyselskabet serverer mad ombord eller ikke.

52% af svenskerne vil gerne drikke vin, øl eller spiritus på flyet, mens det samme kun gælder for 45% af nordmændene og 41% af danskerne. Det normale er én eller to genstande.

26% af svenskerne lider af flyskræk, mens det kun gælder 22% af danskerne og 18% af nordmændene. De som aktivt forsøger at imødegå skrækken prøver at sove eller samtale med naboen. Svenskerne bruger i højere grad end danskere og nordmænd alkohol til at dæmpe flyskrækken.

Nordmænd bruger flest penge i forbindelse med flyrejsen, mens danskerne bgruger mindst, viser Expedias ’Den skandinaviske flyrejsende’.