Uden om køen i lufthavnen

Orlando lufthavn har opfundet et Clear Card og den ordning er en succes. Kortet koster 500 kroner og giver adgang til at bruge en VIP-kontrol uden kø. Flere selskaber overvejer at indføre samme system.

Kortet kræver godkendelse hos Transportation Security Administration (TSA), men de store flyselskabers organisation ATA advarer mod ordningen, da man ikke kan garantere at terrorister ikke vil blive godkendt.

I Europa har et lignende system i Amsterdam fungeret i flere år og man overvejer i EU-regi at indføre dette system i resten af Europa.

(Berlingske Tidende 21. 8. 2006)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.