Debat om Norwegian i Washington DC

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Repræsentanter fra begge sider i striden om Norwegian Air International (NAI) bliver hørt i Washington DC i håb om at overbevise US Department of Transportation (DOT) om enten at tillade eller forbyde NAI at flyve transatlantisk fra EU til USA.

CEO for Norwegian Air Shuttle, Bjørn Kjos besøger USA’s hovedstad for offentligt at argumentere for tilladelse til Norwegians Irland-baserede langrute datterselskab NAI, som i februar søgte DOT om tilladelse til at flyve mellem USA og EU.

“NAI vil tilbyde de rejsende en ny lavprismulighed, som yder en prisvindende service til nye og underbetjente destinationer med nye amerikansk byggede Boeing 787 Dreamliners,” vil Bjørn Kjos argumentere.

“DOTs godkendelse af NAIs ansøgning er den sidste barriere, der står i vejen for at opfylde de amerikanske kunders ønsker”.

Sammenslutningen af amerikanske piloter (ALPA) er imod en godkendelse af NAIs lavprisflyvninger og havde onsdag forsamlet en stribe piloter på Capitol Hill for at presse medlemmerne af Kongressen til at afvise NAI.

“USAs og EUs lovlydige flyselskaber følger reglerne på den globale markdsplads – det er fair konkurrence”, siger ALPAs præsident Lee Moak. “I modsætning hertil er NAIs model at omgå beskæftigelse- og skattelovene i et direkte angreb på det fair marked.”

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.