Definitivt slut med Airbus A340

Airbus har ikke modtaget bestillinger på flyet de seneste to år, blev det oplyst i forbindelse med kvartalsrapporten fra moderselskabet EADS, der blev præsenteret i går, torsdag.

 

Det var Lufthansa og Air France, der var først til at sætte den nye A340-300 i drift i marts 1993. I september 2011 var der købt 379 eksemplarer af typen, hvoraf de 375 var leveret. Lufthansa har med 59 fly af typen været den vigtigste kunde for A340.

 

Samtidig har EADS besluttet at udskyde introduktionen af Airbus svar på Boeings Dreamliner – Airbus A350-900 – med et halvt år til første halvår 2014.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.