Den ’pefekte flyvning’

Det var en kommerciel flyvning med Air Canada, som kombinerede brugen af et topmoderne fly drevet med alternativt brændstof og med avanceret flyledelse. ’Perfekte flyvninger’ har potentiale til at reducere CO2-udslippet med over 40%.
 

Flyvningen var den anden i en serie på fire flyvninger på biobrændstof. Med på flyet var blandt andre generalsekretær for International Civil Aviation Organization (ICAO), Raymond Benjamin. Han er på vej til Rio de Janeiros FN-konference om bæredygtig udvikling – Rio +20 – fra 20. – 22. juni.

En ’perfekt flyvning’ kombinerer de bedste drifts- og miljømæssige metoder, som findes i dag: Det mest miljøeffektive fly i sit markedssegment, en bæredygtig biobrændstofblandning (50% brugt madolie), optimerede ruter og flyhøjder. I samarbejde med luftfartsmyndighederne fløj Airbus A319 mandag den direkte vej, med den mest effektive vertikale flyprofil og benyttede desuden en såkaldt grøn indflyvning ved landingen i Mexico City.

 

Flere miljøeffektive forhold kom i brug, som taxiing på jorden med blot en motor, udvendig rengøring for at mindske luftmodstanden, let kabineudrustning og tilpasset trafikledelse.

 

”Dagens flyvning med Air Canada viser, at flybranchen har store muligheder for at reducere ud­slippet og gennemføre mange flere ’perfekte flyvninger’. For at ’perfekte flyvninger’ skal blive standard i den kommercielle flytrafik kræves der nu en politisk vilje til at skabe incitament for at opskalere brugen af bæredygtigt brændstof og fremskynde moderniseringen af trafikledelses­systemerne. Vi behøver en klar støtte fra regeringer og alle berørte parter i branchen for at komma forbi de begrænsninger, som til dagligt lægger os hindringer i vejen”, siger Airbus adm. direktør og koncernchef Fabrice Brégier.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.