Den største vil være den nemmeste

”Internettet er vores primære kanal og blandt vores brugere er der både kunder med meget stort og meget lille computerkendskab, og vi ønsker at det skal være nemt for alle at booke en lejebil”, siger Anna Madsen, Markedschef på Holiday Autos.

 

”Det er af og til let at blive blind, og tro at alle mennesker ved nøjagtig hvad der forstås med ’voucher’ eller ’walk-in’. Nu har studierne givet os mulighed for at finde en talemåde og et ordvalg som er let at forstå for alle vores målgrupper”.

 

Testene blev udført af interaktionsdesigneren og brugervenlighedskonsulenten Mårten Angner med hjælp af eye-trackingudstyr fra Tobii Technology. Udstyret gjorde det muligt at foretage en dybdegående vurdering af hvordan forskellige brugere tog information til sig på siden.

 

Studier af bestillingsflowet viste at kunder i den forrige version brugte mere tid end ønsket på at gennemføre en booking. Men efter at alle bestillingsformularer gennemgik en omfattende forenkling kunne gennemsnitstiden mindskes med to tredjedele. Resultatet gav også et mere tydeligt system med logiske bookingskridt og et mere klart og hverdagsagtigt sprog, uden branchejargon. Den nye hjemmeside passer også dem som ikke er vant til at benytte computere, biludlejning og e-handel.

 

Holiday autos håber at testene og arbejdet med brugervenligheden vil få en større påvirkning på rejsebranchen.

 

”I rejsebranchen foretages de fleste ordrer online, og derfor er det ulykkeligt, at man stadig støder på systemer som gør en forvirret”, siger Anna Madsen

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.