Det gule kort skal udskiftes med et blåt

140blsygesikring.jpg140Sygesikringskort.jpgIfølge den nye finanslov bliver det fra næste år umuligt at benytte det gule sygesikringsbevis på rejser. I stedet må danskerne rekvirere EUs blå sygesikringskort.

Direktøren i Patientombuddet, Steffen Egesborg Hansen, opfordrer de rejsende til opmærksomhed på, at man er anderledes stillet med det blå end med det gule kort, skriver avisen.dk.

”Det betyder, at man er ligestillet med borgerne i det EU-land, man rejser i, og at der derfor kan være tale om egenbetaling for danskere, der kommer til skade”, siger han til Politiken.

Han vurderer samtidig, at hvis finansloven godkendes, vil ophævelsen af den gule rejsesygesikring næppe ske før sommeren 2014.

Næste år ventes det at koste det offentlige 12,5 millioner kroner at fjerne rejsesygesikringen, men fra 2015 regner regeringen med at spare 80 millioner kroner årligt.

Hidtil har det gule sygesikringsbevis været gyldigt ved rejser til EU-lande, Færøerne, Grønland, Norge, Liechtenstein og Schweiz.

Det blå sygesikringskort er gratis at få hos kommunen.

x

Læs Også

Atter flyvninger til Bali

TURISME: Efter to dages lukning på grund af truende vulkanudbrud blev flytrafikken i går genoptaget. Skønsmæssigt 20.000 danskerne besøger årligt den indonesiske ø, blandt andet som led i asiatisk rundrejse.

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.