Det gule kort skal udskiftes med et blåt

140blsygesikring.jpg140Sygesikringskort.jpgIfølge den nye finanslov bliver det fra næste år umuligt at benytte det gule sygesikringsbevis på rejser. I stedet må danskerne rekvirere EUs blå sygesikringskort.

Direktøren i Patientombuddet, Steffen Egesborg Hansen, opfordrer de rejsende til opmærksomhed på, at man er anderledes stillet med det blå end med det gule kort, skriver avisen.dk.

”Det betyder, at man er ligestillet med borgerne i det EU-land, man rejser i, og at der derfor kan være tale om egenbetaling for danskere, der kommer til skade”, siger han til Politiken.

Han vurderer samtidig, at hvis finansloven godkendes, vil ophævelsen af den gule rejsesygesikring næppe ske før sommeren 2014.

Næste år ventes det at koste det offentlige 12,5 millioner kroner at fjerne rejsesygesikringen, men fra 2015 regner regeringen med at spare 80 millioner kroner årligt.

Hidtil har det gule sygesikringsbevis været gyldigt ved rejser til EU-lande, Færøerne, Grønland, Norge, Liechtenstein og Schweiz.

Det blå sygesikringskort er gratis at få hos kommunen.

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.