Det siger lufthavnen til kritikken

Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Københavns Lufthavn, der primært ejes af udenlandske interesser.

LUFTFART: Regeringen ønsker, at Københavns Lufthavn sænker sit omkostningsniveau. ”Hvis det gennemføres må vi revurdere vores udbygningsplan,” siger lufthavnens danske bestyrelsesformand for den primært udenlandsk-ejede lufthavn.

Den danske regering foreslog i går ’ændringer af de regulatoriske rammer for luftfarten’. ”Det kan få negativ indvirkning i Københavns Lufthavn. Lufthavnen vil nøje analysere effekterne af de foreslåede ændringer,” lød det fra Københavns Lufthavn.

Lufthavnens bestyrelsesformand, Lars Nørby Johansen, siger i en pressemeddelelse bl.a.: “Vi noterer, at det i (regeringens, red) udspil til en luftfartsstrategi fremhæves, at Københavns Lufthavn er konkurrencedygtig, derfor undrer vi os over ønsket om en meget stærkere regulering – særlig i lyset af, at CPH de senere år er vokset hurtigere end Oslo og Stockholm på totalt antal rejsende.”

“Transportministeriets reguleringsforslag har væsentlig, negativ indvirkning på vores strategi. Det havde været muligt at finde bedre måder at nå det politiske mål om at stimulere udviklingen og sikre vores udbygnings- og investeringsplaner,” siger Lars Nørby Johansen.

Videre siger Københavns Lufthavns bestyrelsesformand: “Vi har præsenteret mange forslag og idéer til den nationale luftfartsstrategi, eksempelvis lavere indenrigs- og transfertakster. Vores udbygningsplan er baseret på en finansieringsmodel, som Transportministeriet nu foreslår at ændre afgørende. Hvis den gennemføres, er vi nødt til at revurdere vores udbygningsplaner.”

Københavns Lufthavn oplyser, at den har 160 internationale destinationer, mens Stockholms har 121 og Oslo 114. CPH har 34 interkontinentale ruter. Stockholm har 22 og Oslo 19, hedder det fra Københavns Lufthavn, der tilføjer: ”Københavns Lufthavn har 113 europæiske destinationer. Stockholm har 90 og Oslo 88. Københavns Lufthavn har 13 skandinaviske ruter, Stockholm har ni og Oslo syv.”