Det spørger chartergæsterne om

apollo rejseleder guide ferieCHARTER: Charterselskabet Apollo har bedt sine destinationschefer udarbejde top-10 over de henvendelser, de danske feriegæster er kommet med.

Vind, vejr og offentlig transport, er de tre emner, rejselederne hos Apollo bliver spurgt mest om. Det hyppigst stillede spørgsmål er: ”Hvordan bliver vejret i morgen” og ”Hvordan bliver vejret i løbet af ugen”.

”Danskerne spørger destinationspersonalet til vind, vejr og offentlig transport, også selv om mange hoteller skilter med det i receptionsområdet, og mange har adgang til det via deres smartphone. Men det er naturligt at ønske lidt hjælp til lokale busruter, taxasystemer og biludlejningsselskaber,” siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo.

På en andenplads er spørgsmål til lokalbussernes ruter og på tredjepladsen taxaernes ruter og priser. Men vigtigt er også at få svar på, hvor de bedste strande ligger, og hvordan man nemmest kommer dertil.

Spørgsmål om udflugts- og oplevelsesmuligheder er det femte mest stillede spørgsmål.

Og herudover vil gæsterne – især kvinderne – gerne vide noget om markeder og shoppemuligheder, ligesom restaurantanbefalinger er i høj kurs.

Når ferien er ved at være slut, spørger mange om hvor mange drikkepenge, det vil være passende at give til rengøringspersonalet, og hvornår der er afhentning fra hotellet til lufthavnen. På tiendepladsen ligger spørgsmål om veksling af penge.

Mange gæster gør også brug af destinationspersonalet, hvis uheldet er ude. Det er trygt at få en anbefaling til en lægeklinik eller tandlæge, samt hvilket apotek, der er velassorteret. Mange børnefamilier beder endvidere om at få rejselederen med på lægeklinikken, hvis et barn er blevet sløjt.

Apollo har ca. 350 ansat i destinationspersonalegruppen om sommeren. Lidt færre om vinteren.

Apollo har siden 1. januar 2001 været datterselskab af schweiziske Kuoni. I den nordiske del, Kuoni Nordic, indgår foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, flyselskabet Novair og Falk Lauritsen Rejser, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours.

Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt 1.000.000 rejsende til 1.450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.