DFDS går glip af 100 mio. ved skibssalg

DFDS har solgt skibet Queen of Scandinavia for 175 mio. kr. til udenlandske ejere. Skibet overdrages til de nye ejere i næste måned, og indtægten skal bruges til at styrke kapitalgrundlaget i det stærkt underskudsgivende rederi.

 

Imidlertid havde DFDS forventet at skibssalget kunne indbringe næsten 100 mio. kr. mere. Ifølge den norske nyhedsside om søfart, trandewinds.no, havde DFDS-ledelsen sat næsen op efter en salgsindtægt på 270 mio. kr.  – men fik altså knap 100 mio. kr. mindre.

 

Queen of Scandinavia var, for år til bage, passagerrederiets stolthed, og har sejlet mellem Oslo og København. Senere sejlede det mellem Holland og England, og senest mellem Bergen og England, inden det til sidst måtte bruge som hotelskib.

 

DFDS offentliggjorde i dag et kvartalsunderskud på 195 mio.kr., hvilket er en markant forværring i forhold til sidste år, hvor rederiet tabte 58 mio. kr. i årets første tre måneder.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.