DFDS har verdens største Lego-skib

DFDS koncernchef, Niels Smedegaard, talte i går ved navngivningen af rederiets Lego-skib.

DFDS koncernchef, Niels Smedegaard, talte i går ved navngivningen af rederiets Lego-skib.

CRUISE: Det næsten tre tons tunge Lego-skib Jubilee Seaways, bygget af over en million Lego-klodser, blev i går anerkendt af Guinness Book of Records som verdens største Lego-skib. Nu skal det på turne i Danmark og udlandet.

Et Lego-skib, som DFDS-medarbejdere i hele Europa har været med til at bygge i anledning af DFDS 150-års jubilæum, blev i går blevet målt værdigt til Guinness Book of Records.

DFDS medarbejdere har på tværs af landegrænser, kontorer og skibe i fællesskab bygget verdens største Lego-skib.

Det kunne Guinness Book of Records bekræfte, da de overrakte diplomet ved en navngivningsceremoni på kajen ved DFDS-terminalen i København i går.

Lego-skibet, der udelukkende er bygget af Lego-klodser, måler 12 meter og vejer lige under tre tons.

Skibet skal ud på en rejse i DFDS-netværket. I Danmark kan skibet i dag, torsdag, opleves ved Kvæsthusbroen i København, hvorfra DFDS tidligere sejlede til Oslo. Fredag er det i Fields Shoppingcenter, på lørdag i Parken, på søndag i Bruuns Galleri i Aarhus og på mandag i Shoppingcenter Bryggen i Vejle.

Herefter sejles det til England til Tall Ships i engelske Blyth, hvorefter det bl.a. fortsætter til Gøteborg, franske Calais og Dieppe, baltiske Klaipeda, tyske Kiel, Oslo, London og Amsterdam. Skibet vil desuden blive en del af udstillingen i Lego World i Utrecht og København.

Skibet er 12 meter langt, 1,6 meter bredt og ca. 2,5 meter højt. Det vejer over 2,8 tons, er bygget af over en mio. Lego-klodser på 900 timer.