Dobbelt politikontrol uden resultat

pas scanner i cphFlere kontroller – færre kriminelle. Det er resultatet af, at politiet fra 2014 til 2015 fordoblede stikprøvekontrollerne på passagerer i Københavns Lufthavn, der ankom fra Schengenlande.

I 2014 kontrollerede politiet omkring 47.000 passagerer i Københavns Lufthavn, mens man i 2015 kontrollerede pas og papirer hos ca. 88.000 passagerer. Alligevel faldt antallet af sager med illegale passagerer fra 192 til 181 i samme periode, viser en aktindsigt hos Rigspolitiet, som DRs Undersøgende Databaseredaktion har haft.

En illegal passager har ikke visum til at rejse ind i Danmark, eller rejser med falsk pas og falske papirer. Politiet kontrollerer alle, som kommer fra et ikke-EU land og lande i EU, der ikke er med i Schengensamarbejdet. Politiet udfører også stikprøvekontroller ved fly fra et Schengenland. Det sker ved gaten.

Hos Københavns Politi har man ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor en fordoblet indsats ikke har resulteret i flere pågrebne illegale passagerer.

I 2014 og 2015 har politiet kontrolleret passagerer fra 77 forskellige lufthavne. Det er dog kun fra en ud af fem lufthavne, at der kommer illegale passagerer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.