Dobbelt politikontrol uden resultat

pas scanner i cphFlere kontroller – færre kriminelle. Det er resultatet af, at politiet fra 2014 til 2015 fordoblede stikprøvekontrollerne på passagerer i Københavns Lufthavn, der ankom fra Schengenlande.

I 2014 kontrollerede politiet omkring 47.000 passagerer i Københavns Lufthavn, mens man i 2015 kontrollerede pas og papirer hos ca. 88.000 passagerer. Alligevel faldt antallet af sager med illegale passagerer fra 192 til 181 i samme periode, viser en aktindsigt hos Rigspolitiet, som DRs Undersøgende Databaseredaktion har haft.

En illegal passager har ikke visum til at rejse ind i Danmark, eller rejser med falsk pas og falske papirer. Politiet kontrollerer alle, som kommer fra et ikke-EU land og lande i EU, der ikke er med i Schengensamarbejdet. Politiet udfører også stikprøvekontroller ved fly fra et Schengenland. Det sker ved gaten.

Hos Københavns Politi har man ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor en fordoblet indsats ikke har resulteret i flere pågrebne illegale passagerer.

I 2014 og 2015 har politiet kontrolleret passagerer fra 77 forskellige lufthavne. Det er dog kun fra en ud af fem lufthavne, at der kommer illegale passagerer.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.