Dødsfald

0
Knud K. Pedersen.
Knud K. Pedersen.

MINDEORD: Tidligere teknisk chef i daværende Sterling Airways, Knud K. Pedersen, er død i en alder af 75 år. Han bisættes på lørdag. Her skriver pensioneret luftkaptajn og flyvechef Niels A. Bundsgaard mindeord.

Af Niels A. Bundsgaard

Efter en brav kamp mod kræften måtte Knud give op, han udåndede i lørdags, 19. november, på Køge sygehus.

Knud blev født 12. august 1941 i Sønderborg. Efter skolegang kom han i lære på DSB’s lokomotivværksted. Hans interesse for mekanik blev forstærket, og han valgte at fortsætte sin uddannelse i Flyvevåbnet, hvor han tog uddannelsen som flymekaniker.

Knud, der altid var parat til nye udfordringer, valgte derefter at tage springet til civil luftfart. Han valgte at blive flymekaniker i Sterling Airways. Her begyndte en livslang kærlighed til jobbet – og ikke mindst til Sterling Airways.

Knud fik lyst til at undervise, for derigennem at bibringe andre unge mennesker den viden, som er nødvendig i en branche, hvor man ikke går på kompromis med sikkerheden. Derfor var Knud, i en periode, ansat på Flyskolen i Dragør.

Kærligheden til Sterling Airways kunne han ikke slippe, derfor var der kun en mulighed tilbage, han blev ansat i Sterling Airways igen i 1972. Denne gang og frem til konkursen i 1993 fungerede han oftest som en meget kompetent underviser, både for mekanikere og piloter. Han var inddraget i Sterlings projekt med flyvning for UPS, men dette måtte opgives ved konkursen.

Knuds kærlighed til navnet Sterling forblev meget stærkt, og han blev teknisk chef med stort ansvar både over for Sterling og i forhold til myndighederne. Han deltog i alle kommercielle aftaler når det gjaldt Sterlings flyflåde og tilhørende flymotorer. Her bidrog han med sin store erfaring og visdom til datidens mest moderne flyselskab.

Knud arbejde hårdt i disse år, sammen med andre dygtige og meget kompetente personer, som ønskede et stærkt og fremgangsrigt luftfartsselskab, ”Sterling European Airlines.” Desværre kom der senere mørke skyer på den danske ”luftfarts-himmel”, der kom bl.a. islandske interesser ind på markedet, og det var ødelæggende for Sterling.

Knud og mange andre kæmpede en forgæves kamp for etikken i dansk luftfart og efter en periode, som COO måtte Knud se i øjnene, – nu var ”sandet løbet ud af timeglasset.”

Knud var meget respekteret i vide kredse inden for luftfart, det var og er en hård og barsk branche. Og da Knud var en stridsmand, med kærlighed til Sterling, måtte han også træffe nogle hårde valg af og til.

Knuds kærlighed til livet og hustruen Sonja samt familie og venner kan der ikke sættes spørgsmål ved. Selvfølgelig, som hos alle mennesker har der været op- og nedture, sådan er livet.

Knud fik lov til nyde tilværelsen sammen med Sonja og ”La Casita” i farvandene omkring Mallorca og i de hjemlige farvande ud for Kalvehave. Huset på, og naturen omkring Overdrevsvej var et samlingspunkt for familie og venner, hvor der blev skålet til livet.

Knud vil blive savnet. Æret være hans minde.

Bisættelsen vil blive holdt på lørdag, 26. november kl. 14 Ved Øster Egede Kirke, Jomfruens Egede, Kirkevej 3 i Faxe.

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz