Dommer på Hawaii blokerer Trumps nye indrejseforbud

Dommer Derrick Watson.

Præsident Donald Trumps nye indrejseforbud er blokeret af en distriktsdomstol på Hawaii, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Forbuddet skulle være trådt i kraft i dag, torsdag, men for anden gang kommer en domstol i vejen for et dekret om indrejseforbud for borgere fra lande med en overvejende muslimsk befolkning.

Det første indrejseforbud blev suspenderet af en dommer i Seattle og siden af en appeldomstol. Nu gentager historien sig med onsdagens afgørelse fra dommer Derrick Watson på Hawaii.

Han begrunder sin beslutning med, at selv om islam ikke er nævnt ved navn i indrejseforbuddet, så vil en objektiv iagttager ’konkludere, at den præsidentielle ordre blev udstedt med det mål at være til ugunst for en bestemt religion’.

Det nyt indrejseforbud omfatter seks lande mod før syv, da Irak er slettet fra listen. De seks lande er Syrien, Libyen, Somalia, Sudan, Iran og Yemen.

I sidste uge kaldte Hawaiis demokratiske justitsminister, Douglas Chin, det nye indrejseforbud for en ’version 2.0’ af det første forbud, oplyser NBC News.

Formanden for Repræsentanternes Hus, republikaneren Paul Ryan, har som en af de første kommenteret afgørelsen. Han er ifølge Reuters overbevist om, at Donald Trumps indrejseforbud på et tidspunkt vil blive gennemført.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.