Dreamliner giver Norwegian et forspring

Lavprisselskabet modtager de nye fly 2-3 år tidligere end andre europæiske flyselskaber og det vil give selskabet plads til at etablere sig i vigtigt marked, skriver dn.no.

 

Koncernchefen henviser til, at Boeing 787 Dreamliner reducerer brændstofforbruget med 20-25% på langdistanceflyvninger og gør det muligt at reducere driftsomkostningerne med 30%. Han mener derfor, at et forspring på over to år vil være yderst betydningsfuldt.

”Det betyder, at andre flyselskaber egentlig aldrig kan flyve på samme omkostningsniveau som os. Vi får en periode hvor volumen kan bygges op til et niveau, som gør os særdeles konkurrencedygtige, når de øvrige selskaber lidt efter lidt kommer til”, siger han.

 

Bjørn Kjos mener imidlertid også, at det er særdeles vigtigt for Norwegian at have et globalt strategisk perspektiv, inden man går ind på langdistancemarkedet.

 

”I den globaliserede verden er ikke de europæiske flyselskaber, som bliver vores hårdeste konkurrenter på langdistance. Udviklingen i den globale verden kommer til at gå fra øst til vest, ikke omvendt. Det er de asiatiske selskaber, som bliver de store, dominerende og farlige konkurrenter i fremtiden”.

 

”Det betyder, at flyene skal placeres i Asien og flyve ind til Europa, vende, og flyve tilbage”.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.