Dreamliner på vingerne i år

Det vil sige en forsinkelse på indtil videre to år for drømmeflyets første flyvetur, som hidtil er blevet udsat fem gange, skriver business.dk.

 

Flyet, som er en komplet nyskabelse, er fremstillet af komposit-materialer, der er meget lette og meget stærke, men ikke desto mindre opstod den seneste forsinkelse ved, at det blev konstateret, at materialet var for svagt, hvor vinger og fuselage mødes.

 

Den fejl er nu rettet ligesom vanskeligheder med at få de enkelte dele fra underleverandører frem i tide og i tilstrækkelig kvalitet, nu ser ud til at være løst. Det betyder alt i alt, at de flyselskaber, der har bestilt flyet, i et vist omfang og på grund af krisetider har afbestilt flyet eller skåret deres ordrer ned.

 

Boeing 787 Dreamliner har en rækkevidde på 15.000 kilometer og på grund af kompositmaterialrne vil det være mere brændstoføkonomisk end kendte fly af samme størrelse. På den anden side har produktionsproblemerne været særdeles kostbare for Boeing – både på grund af aflysninger og bøder for for sene leveringer.

 

Alligevel regner analytikere med, at Dreamliner bliver en både teknologisk og økonomisk succes for Boeing, hvilket afspejlede sig på New Yorks børs, hvor Boeings aktier steg med 9,3%, da den nye date for første flyvetur blev annonceret.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.