Dreamlineren på besøg i Oslo

Oslo er blevet en del af Dreamlinerens verdensturné på grund af Norwegians ordre på seks Dreamliners til selskabets kommende langdistancesatsning. Hvornår Norwegian får sin første Dreamliner leveret er usikkert, men ifølge de seneste meldinger bliver det i løbet af foråret 2013.

 

Dermed ser det ud til, at det norske selskab bliver overhalet af japanske JAL- Japan Airlines i Norden. Det japanske selskab begynder fra marts 2013 at flyve fire gange ugentligt mellem Tokyo og Helsinki. JAL fik leveret sine første to Dreamliners i slutningen af marts som det kun andet selskab i verden. Det første var det ligeledes japanske ANA, der modtog den første – stærkt forsinkede – Dreamliner i september sidste år.

 

I København ser det ud til, at charterarrangøren Star Tour bliver først med Dreamlineren, da selskabet i vintersæsonen 2013 vil tilbyde udvalgte Dreamliner-afgange med TUI-koncernens flyselskab Thomson Airways til Phuket.

 

Flyselskaber verden over har indtil videre afgivet ordrer på over 850 Boeing 787ere. Dreamlineren kan ifølge Boeing flyve 1.000 km længere end konkurrerende flytyper som følge af et betydeligt lavere brændstofforbrug.

Skrevet af Redaktionen