Driftsoverskud for Grønlands Lufthavne

grønlands lufthavneMittarfeqarfiits 2014-regnskab viser et lille overskud trods dalende aktivitet i lufthavnene, færre rejsende og overnattende på hotellerne. Overskuddet er resultat af optimering af arbejdsgange. Overflyvende fly bidrager mere end nogensinde til Grønlands økonomi.

Forbedret opmærksomhed på udgifter og effektivisering har givet gode resultater. Omsætningen i Mittarfeqarfiit hænger nøje sammen med aktiviteten i lufthavnene og antallet af rejsende, der betaler lufthavnsafgifter via billetprisen.

Direktør Jens Lauridsen: ”Mittarfeqarfiits udgifter og indtægter skal balancere på en sådan måde, at vi kan drive sikre lufthavne, der er så billige som muligt for vores kunder. Vi er godt på vej med at justere organisationen til det aktuelle aktivitetsniveau og til en omsætning, der er lavere end de foregående år. Den optimerede drift har ført til, at vi i 2015 fastholder lufthavnsafgifterne på niveau med 2014.”

Overflyvende fly betaler for at have lufthavne åbne, hvis der skulle opstå behov for landing. Et nyt tiltag til øget overvågning over Grønland har ført til, at der er tjent ca. 10,5 mio. kr. mere på disse ETOPS-åbninger.

Reduceret vareforbrug, lavere personaleudgifter og eksterne tjenesteydelser bidrager positivt med 8,3 mio. kr. til 2014-regnskabet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.