Drømmen er Caribien, valget er Sydeuropa

Falk Lauritsen Rejser har undersøgt, hvor vi drømmer om at rejse hen i 2013 – og hvor vi ender med at holde ferie.

Blandt de godt 2.100 adspurgte har 25% allerede bestilt ferien i 2013, mens resten endnu ikke har besluttet sig. En overvældende stor del af de bestilte ferier går til Sydeuropa – 66% holder i år ferie ved Middelhavet. 9% TAGER på ferie i Mellemøsten (Israel, Jordan, Egypten eller Emiraterne), mens kun 2% rejser til Caribien.

Mønstret gentager sig blandt dem, som endnu ikke har besluttet sig. Tre ud af fire regner med, at feriere i Sydeuropa. 8% forestiller sig, at turen går til Mellemøsten og andre 8% har en idé om, at holde ferie i Asien.

Blot 4% regner med, at holde ferie i Cuba, Den Dominikanske Republik eller et andet sted i Caribien.

Det er i modstrid med drømmene. På spørgsmålet ”Hvor havde du mest lyst til at rejse hen, hvis der slet ikke var nogen begrænsninger”, svarer 35% Caribien, 26% vælger Sydeuropa, 19% ville til Asien, 6% til Mellemøsten og 14% ville vælge et helt femte sted.

Undersøgelsen viser også, at 37% rejser to gange om året og 16% mere end to gange om året. Det er lidt mindre end vi kunne tænke os. 46% ville helst rejse mindst to gange i 2013.

”Lysten til at rejse fejler ikke noget. Det kræver ofte mere tid og mere planlægning at tage længere væk, men destinationer i Asien og Caribien er blevet lettere tilgængelige og dermed er drømmen om at rejse hertil blevet nemmere at realisere”, siger direktør Søren Falk Lauritsen i en kommentar.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.