Dubai åbner sin anden lufthavn

Selve starten var ifølge Dubai Airports, selskabet som administrerer emiratets lufthavne, ganske beskeden og kun rettet mod cargo. Tre cargo-flyselskaber, Rus Aviation, Skyline og Aerospace Corsortium, indviede ’Dubai World Central-Al Maktoum International’ (DWC), vor yderligere 13 cargo-selskaber har bedt om slots.

 

Første fase omfatter en landingsbane med tilstrækkeliog kapacitet til at tage imod Airbus A380 fly, 64 standpladser, en cargoterminal med kapacitet på 250.000 tons om året og en passagerterminal med kapacitet til handling af fem millioner om året.

 

Når den nye lufthavn er færdigudbygget vil den have fem landingsbaner, fire terminaler og kapacitet på 12 millioner tons cargo og 160 millioner passagerer. Færdiggørelsen af projektet til 10,9 milliarder dollar vil efter planerne vare mellem 10 og 15 år. Det er planen, at de første passagerfly skal benytte den nye lufthavn fra marts 2011.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.