Dyk i sommerhus-priser

Priserne på fritidshuse falder i den attraktive sommerperiode efter længe at have modstået prispresset på boligmarkedet. Antallet af sommerhuse til salg sætter nu rekord, skriver Jyllands-Posten i dag.

Antallet af fritidshuse til salg er krøbet over 10.700, og nu begynder sælgerne at sænke priserne. Sådan lyder den enstemmige konstatering fra flere ejendomsmæglere og fra Nykredit. Ejendomsmæglerne taler om et samlet prisfald på 8-9 pct. over et år.

 

Sommerhusene har ellers modstået det prisdyk, der har ramt ejerlejligheder og huse gennem det seneste år. Sælgerne har haft råd til at vente på bedre efterspørgsel på markedet. Og derfor er antallet af sommerhuse til salg da også tordnet i vejret.

»De seneste måneder har en del sælgere, der har haft et hus til salg i et års tid, sænket prisen med 5-10 pct. – svarende til mellem 100-350.000 kr. alt efter, hvor i landet huset ligger. Prisnedsættelserne er naturligvis størst i de dyreste sommerhusområder,« siger kommunikationskonsulent Michael Dalsager, Home.

Mens priserne i Vest- og Sydsjælland ser ud til at være på vej ned, er der flere af de jyske sommerhusområder, hvor priserne fortsat stiger.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen