Dykkere får eget skibsvrag i Øresund

Rutinerede sportsdykkere får en helt ny mulighed for at udleve undervandsdrømmen, når Øresund får et skibsvrag placeret tæt på kysten. Foto: Camilla Hylleberg.

Rutinerede sportsdykkere får en helt ny mulighed for at udleve undervandsdrømmen, når Øresund får et skibsvrag placeret tæt på kysten. Foto: Camilla Hylleberg.

På fire meter vand 100 meter fra Nordhavns moler får fritidsdykkere nu mulighed for at lave Danmarks første huledyk og en fair chance for at støde på Danmarks største rovdyr med projektet Aquamind.

Rutinerede sportsdykkere og svømmere med en fritidsdykker i maven får en helt ny mulighed når Øresund med projektet Aquamind får et skibsvrag placeret så tæt på kysten, at habile svømmere kan nå vraget uden brug af båd.

”Det bliver Danmarks første huledyk, for der er ingen andre steder herhjemme, hvor man kan dykke ind i et skibsvrag eller en hule,” siger Johan Wedell, biolog og dykker i Regina Maris-klubben.

Kystdirektoratet har sagt ja til et kunstigt skibsvrag udformet i sten, som bliver 25 meter langt og fem meter bredt, placeret 95 meter fra Nordhavn på fire meter vand. I løbet af et år vil vraget være begroet af søstjerner, muslinger og tang, og der vil svømme fisk ind og ud af vragets huller.

”Det er bedre, at vraget ligger kystnært i stedet for i sejlrenden, hvor de fleste vrag ligger, og hvor der er strøm og en masse skibe. Desuden kan gamle skibsvrag falde sammen, og der er eksempler på, at folk er faret vild. Den mulighed bliver der ikke her.”

Særligt interesserede kan være med til at designe og navngive vraget. Første møde finder i dag, onsdag den 4. maj klokken 18 i Regina Maris klubhus på havnen i Brøndby strand, Svingelstien 10.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.