Dyre langdistancedrømme

Norwegian og flyselskabets ejer, Bjørn Kjos, har længetalt om at åbne interkontinentale lavprisruter fra Skandinavien til – i første omgang – New York og Bangkok.

Ifølge den norske avis, Dagens Næringsliv, vurderer Fondsfinans-analytiker Per Haagensen at Norwegian vil behøve 10-15 nye fly hvis man vil have en effektiv flytrafik til Asien og USA. Analytikeren antager, at flyene vil have en pris på mellem 150 og 200 millioner dollar pr styk, og beregner totalomkostningerne til mellem ni og 18 milliarder norske kroner.

”Langdistanceflyvningerne bliver mest sandsynligt en succes, og selskabet kommer mest sandsynligt i gang i 2011. Vi ser flyvninger til Asien i kombination med flyvninger til Nordamerika som det mest sandsynlige udgangspunkt”, skriver Per Haagensen i sin analyse.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.