Dyrere charterrejser i vente

Olieprisernes himmelflugt vil snart for alvor slå igennem på rejsemarkedet. På et år er prisen på flybrændstof mere end fordoblet. Flere ruteselskaber har allerede justeret priserne med et olietillæg, og charterflyselskaberne vil følge efter, når det »forhåndsindkøbte« fuel er brugt.

Thomas Cook Airliens Scandinavia, der flyver med MyTravel bureauernes rejsende,  har regnet på udgiftsfordelingen på et chartersæde. Hvor det tidligere var 23 pct. af prisen, der gik til fuel, er det i dag 37 pct., hvilket vil give prisstigninger på mellem 300 og 400 kr. få en charterflyvning til middelhavsområdet. Prisstigningerne ventes senest til at træde i kræft til foråret.

»Når det gælder næste vinters oversøiske rejser, så vil vi opleve, at sædepriserne til f.eks. Thailand vil stige med 700 til 800 kr. Og det er endda, hvis olieprisen holdes på det nuværende prisniveau, hvilket næppe er muligt,« mener flyselskabets adm. direktør, Tom Clausen.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.